Läger på Apelhults scoutgård

Nu är det fredag kväll. Tidigare idag kom jag hem från lägret som vi var iväg med skolan på. Vi var på en scoutgård i skogen. Det var väl fint där men det regnade ca 80% av tiden. Minst. Vi har tittat på olika arter, såsom insekter, blad och mossor och sådant. Har väl lärt mig lite men särskilt kul var det inte. Vi lagade mat på stormkök och vi i min studiegrupp åt makaroner och köttfärssås. Det blev lyckat. Sedan var det mysigt att sitta vid lägerelden och snacka med hela klassen. Många åkte hem för att sova hemma under natten så det blev allt färre och färre vid elden. Det var som sagt regnigt. När jag fick ont i magen valde jag att gå upp till huset där några av oss skulle sova. Där låg vi och snacka i våra sovsäckar. Det var trevligt :) det var en lång dag igår torsdag då vi hade aktiviteter mellan nio på morgonen tills halv sju på kvällen. Så alla var väldigt trötta så de flesta gick och la sig i tid. Vi somnade runt 11 och gick upp igen ca halv åtta. Då var det frukost och sen vid halv nio var det dags igen för nya lektioner.

Vi fortsatte även idag att leta arter och göra olika övningar. När klockan var 12 var det dags att städa. Det gjorde vi så fort vi kunde, för jag tror att alla verkligen ville åka hem. Så nu är jag som sagt hemma och ligger i min säng tillsammans med Jim och tittar på Idol :) vad gör ni ikväll?

Studiegrupp och ekologi

Idag åkte jag hemifrån vid åtta imorse och var i skolan vid halv 10. Då träffades vi i studiegruppen och jobbade med våran NO saga. Vi satt fram till halv ett, då gick vi och åt lite lunch. Sen jobbade vi vidare fram tills klockan var cirka 14:20. Då var vi nästan helt färdiga och det var dags att gå på lektion. Det var dags att ha ekologi. Inte speciellt roligt. Men men. Så är det. Sen åkte jag hem och sen ska jag packa inför lägret på torsdag-fredag. Vad har ni gjort idag?

Laboration Vatten och luft

Som jag skrev i morse skulle vi idag ha laboration angående Vatten och luft. Sagt och gjort, det gjorde vi. Först berättade läraren lite fakta och visade oss lite och sådär. Sedan fick vi själv prova på massa saker. Vi hann givetvis inte göra allt för det var ganska många saker man kunde testa. Men bland annat så provade vi vad som hände med kokhett vatten om de hamnade i kallt vatten. Vi hade en liten flaska som vi hällde varmt vatten samt lite karamellfärg i och sedan sänkte vi ner den i en stor burk med kallt vatten. Vad tror ni hände? Kanske simpelt och enkelt egentligen, det varma vattnet steg ju givetvis upp till ytan. Rätt spännande att se, det är lätt att prova hemma, akta så ni inte bränner er bara :)  

Måndag förmiddag

Nu är det återigen måndag. Så en ny vecka är här. Idag ska jag gå i skolan mellan 13.00-16.00. Vi ska återigen ha laboration, idag handlar det om vatten och luft. Men vi har även haft om ljud och ljud, teknik och människokroppen. Måste gå hemifrån om cirka en timme så att jag hinner till skolan, men just nu sitter jag här och skriver lite, ska snart äta lite smörgåstårta till frukost. Det blev nämligen över från kalaset igår. Ha en bra dag :)

Dags att försöka igen

Nu ska jag försöka ta tag i min blogg igen. Jag brukar tappa orken ibland att skriva även om jag tycker det är roligt. Även om det är få som läser. Men egentligen skriver jag ju inte för att hela världen ska läsa, utan snarare för att de som är intresserade ska få chansen att läsa det som jag skriver. Hela idén med min blogg är att jag ska skriva hur mina dagar på högskolan ser ut. För att det är svårt att veta om man inte själv går där. Egentligen skulle jag skriva om detta hela mitt första år där med men det har ju inte gått så bra. Därför försöker jag nu ta nya tag och berätta om hur det är att läsa till förskollärare. För att skriva en sammanfattning av vad som har hänt sen jag började på mitt andra år så läser vi nu en kurs som heter BNT (Barn, natur och teknik). Det är kanske dumt att förklara men vi läser helt enkelt om natur och teknik i samband med barn. Kursen började den 31 augusti och är slut om 3 veckor. Alltså en kort kurs, bara fem veckor. Kursen ger 7,5 högskolepoäng och just nu är våra uppgifter att skriva en NO saga i varje studiegrupp.

Det går till så att i varje studiegrupp bestämmer vi vad sagan ska handla om, hur den ska börja och sluta osv. Varje person i gruppen skriver två kapitel var och vi har olika ämnen. Jag har människokroppen och ljud. De andra har sina två ämnen som är allt möjligt. I slutändan kommer våran saga att bli 12 kapitel lång eftersom vi är 6 stycken i gruppen.

Sen kommer vi ha en arttenta, alltså en tenta på olika arter. Vi ska lära oss 175 olika arter, hur de ser ut och så ska vi kunna lite om dem. Maxpoäng kommer vara 60 poäng och godkänt är 42. Detta kommer alltså vara i början av oktober, håll tummarna för mig. 

Vi ska även skriva en didaktiskt reflektion, orkar inte gå in så noga på den men det går bland annat ut på att vi ska intervjua barn samt utföra laborationer med dem. 

Måste smita nu, ska ta mig en liten promenad. Hej så länge :) 

RSS 2.0