Utmaningen - dag tre

Dag 3 – Min favorit årstid och varför.

Min absoluta favoritårstid är absolut sommaren. Utan tvekan. Det är så på grund av att jag är en person som fryser väldigt lätt och när det då är vinter och sådär så hjälper ju inte det direkt. Därför gillar jag sommaren för att då är det varmt och skönt ute. Om jag hade fått bestämma så hade vi haft sommar hela året runt. Jag gillar att få ha på mig söta sommarklänningar och söta skor till dem. Jag är så himla trött på alla tjocka vinterkläder, stövlar och framförallt är jag trött på all snö och slask. Så ge mig sommar nu. Jag vill bojkotta vintern.

Utmaningen - dag två

Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.



Min kompis Angelica. Hon är alldeles jättelångt bort i England och jag saknar henne massor.
Jag behöver inte säga så mycket mer. Hon är den hon är och utan henne är jag tom.

Utmaningen - dag ett

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.



1. Jag är stolt över att jag hittills har gjort halva min utbildning på högskolan
2. Jag är väldigt rädd för konflikter
3. Mina vänner och familj är det bästa jag har
4. Jag är bara 156 cm lång
5. Jag vill ha sommar året runt
6. Jag skulle vilja vara med aktiv på min blogg men vet inte riktigt vad jag ska skriva
7. Jag hade som yngre komplex för min längd
8. Jag gillar inte att ha på mig jeans
9. Min mammas mat är den jag gillar bäst
10. Jag är allergisk mot citrus

Utmanar mig själv

Nu har jag bestämt mig för att utmana mig själv. Eftersom jag tyvärr är lite oaktiv på bloggen, på grund av att jag inte vet riktigt vad jag ska skriva, så har jag bestämt mig för att lägga ut en lista där jag har en utmaning varje dag. Listan hittade jag på Hannas blogg. Jag börjar imorgon. Här kommer listan:

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig.
Dag 2 – En person jag vill träffa just nu.
Dag 3 – Min favorit årstid och varför.
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 6 – Typ av killar jag faller för.
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 10 – En bild på mig idag och vad jag hade på mig.
Dag 11 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 12 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 13 – Mitt drömbröllop.
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 15 – Någonting jag ångrar.
Dag 16 – Innehållet i min väska.
Dag 17 – En person jag vill byta liv med för en dag – och varför.
Dag 18 – Vad jag åt idag.
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 20 – Min favorit film.
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln.
Dag 23 – En låt som får mig att gråta.
Dag 24 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 25 – Min favorithögtid.

Fredag och nu är det helg

Idag är det fredag. Ja hela dagen faktiskt. Började dagen med att åka in till skolan. Där träffades vi i studiegruppen och tränade och övade på vår gestaltning. Känns som att vi verkligen börjar få koll nu och nästa vecka ska det bara övas in med all rekvisita samt att vi ska ha handledning och spela upp det för vår lärare som kommer ge oss feedback. Jag tror att det blir bra. Nu är det helg och sedan på måndag ska jag sitta barnvakt. Ska bli trevligt. Inte mycket att berätta om min dag idag inte. Men ska försöka slänga in ett inlägg här någon gång under helgen. Hoppas alla får en bra helg iallafall.

En lång skoldag

Nu har jag äntligen kommit hem efter en mycket lång skoldag. Jag gick hemifrån klockan sju imorse och kom hem nu 12 timmar senare. Vi började förmiddagen uppe i bildsalen och skapade lite saker som vi ska ha på vår redovisning angående dilemmat i Kina. Sedan var de lite lunch och på eftermiddagen fortsatte vi att arbeta på vår gestaltning. Jag tycker att det känns bra och jag tror att vår redovisning kommer gå jättebra. När vi hade arbetet färdigt för dagen med det var det att sitta kvar och vänta på att vår mentor skulle komma så vi kunde ha vårat mentorsmöte. Då träffar vi vår mentor som är förskollärare och pratar och diskuterar med henne om allt möjligt. Det gör vi tre gånger per termin. När vi väl hade gjort allt detta var klockan kvart i 6. Då har jag varit i skolan sen halv 9. Tåget gick hem 18:04 och sen var jag väl hemma när klockan var sju. Så nu är jag rätt så trött. Måste fixa något att äta med.

(Försökte få med en bild på utsikten från bildsalen men den ville inte riktigt vara med. Får se om det går senare)

Områdesdag

Idag har jag faktiskt inte varit i skolan. Men jag har varit och haft en skolrelaterad syssla. Vi har nämligen haft vfu-områdesdag och det innebär ju som sagt att vi härifrån ses här och hittar på något. Den här gången hade vi en föreläsning med en grym föreläsare. Han pratade om konflikthantering och hur man ska möta olika barn. Han sa bland annat att det är viktigt att påvisa att det är okej att ha känslor såsom att vara arg men att det inte är okej att slå någon annan eller att skada sig själv. Oavsett var föreläsningen mycket intressant. Sedan träffade jag min goa J och vi var och åt lite och gick runt och tittade lite i affärer. Det var helt enkelt en mycket bra dag och nu ligger jag hemma i soffan och tar det lugnt. Vad har ni gjort idag? Och om någon har hört samma föreläsning, vad tyckte ni om den?

Dagen som var onödigt lång

Idag har jag varit i skolan. Vi började morgonen med våran redovisning om konsumtion där vi hade gjort en powerpoint som vi visade upp för två andra studiegrupper. Vår lärare gav oss beröm, tyckte att vi hade gjort ett bra jobb och det resulterade i att vi fick godkänt. Skönt, nu slipper man tänka på den uppgiften och ta steget vidare mot nästa uppgift. Nu kan vi koncentrera oss på vår gestaltning och arbeta på den så att det blir så bra som möjligt. Efter redovisningen hade vi inget schemalagt men klockan två var det inbokat information angående specaliseringen som vi ska läsa nästa termin. Vi bestämde att vi skulle arbeta i studiegruppen fram tills lektionen eftersom vi ansåg att det var onödigt att bara sitta av tiden. Dock fick vi inte mycket gjort, men kanske berodde det mest på att vi bara hade tillgång till ett litet grupprum och det gav oss ingen möjlighet att öva och träna på vår gestaltning som jag tror vi behöver göra för att komma vidare med arbetet. Så vi satt mest och snackade om annat, visst hade vi trevligt men det blev inte mycket vettigt gjort. När klockan närmade sig två drog vi oss mot hörsalen där vi skulle ha informationen. Dock var det inte alls så som jag trodde det skulle vara och lektionen/informationstillfället gav mig egentligen ingenting. Så satt egentligen i skolan i flera timmar i onödan eller hur man ska säga. Så det var min dag och när jag kom hem från skolan hände det inte heller speciellt mycket. Tog det mest lugnt och sådär. Hur har eran dag varit?

RSS 2.0