Lucia med barnen på praktiken

Idag har jag haft min sista praktikdag för den här terminen. Och som alla vet så är det ju lucia idag. Så vi började morgonen helt vanligt med frukost och sådär. Lite längre fram på förmiddagen klädde vi på oss och gick till skolan som ligger granne med vår förskola. Där fick vi se skolbarnens luciatåg och våra barn tyckte det var spännande. Sedan gick vi tillbaka till vår förskola och fortsatte dagen på vårt vanliga sätt. Barnen var mer ivriga än vanligt eftersom de själva skulle ha luciatåg så det var full rulle hela dagen. När min dag var slut åkte jag hem, men den hemvistelsen blev inte så lång eftersom jag efter ca 1,5 timme åkte jag tillbaka. Jag ville ju inte missa barnens luciatåg. Ochh de var såå fint ombytta när jag kom igen. Och de var så duktiga när de stod och sjöng inför alla föräldrar, syskon och släkt. Jag är stolt över alla barnen. Längtar tills jag får träffa alla igen.

Att ha ont i örat, att gå till skolan ändå och sen hem så snabbt som möjligt

Inatt har jag inte sovit så bra. Har vaknat flera gånger och haft ont i mitt öra. Och sen när klockan ringde och det var dags att gå upp var det inte direkt bättre. Men här finns ingen tid att stanna hemma så det var bara att dra sig ner till skolan trots allt. Kom till skolan och frågade  om vi skulle hålla på till tre som schemat visade, men som tur var så sa hon att vi skulle tillverka lite olika intrument och när man var färdig så fick man lov att gå.
Det var positiva nyheter för mig, så jag startade att tillverka mina instrument och när klockan var ca 11 så var jag nöjd med det jag skapat och packade ihop och drog mig hemåt. Väl hemma var jag vid halv 1 och sen dess har jag bara tagit det lugnt och vilat mitt öra så gott det går.
Det gör ont i mitt öra, kliar och sådär. Inte alls kul och jag vill bara att det ska gå över innan jag blir tokig.

Att vara så fruktansvärt skoltrött

Att vara skoltrött är något av den värsta känslan. Iallafall är det så för mig. Nu har jag pluggat totalt 15,5 år av mitt liv på blott 21 år. Det är enligt mig ganska mycket. Och när jag valde att direkt efter studenten 2009 att bara ha sommarlov och sedan hoppa på högskolan och skaffa mig en fullständig utbildning, då var jag inte skoltrött. Då kände jag att, äg, jag klarar av att fortsätta plugga. Jag klarar dessa 3,5 åren för att bli färdigutbildad. Och nu har jag gått 2,5 år av dessa 3,5, så alltså är det ett år kvar tills examen. Och skoltrött är bara förnamnet, jag är så trött på att gå i skolan och att plugga nu så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det är ca 1,5 vecka kvar tills det blir lite ledigt över julen. Och 1,5 vecka är inte alls mycket, egentligen. Men just nu känns det som en hel evighet. Jag ser liksom inte slutet just nu. Jag vill bara sträcka mig mot examen och vara färdig.
Och jag minns tidigare i år, det var i januari 2011, så satt jag och mina klasskamrater och sa "Tänk om ett år, när vi är här i januari om ett år kan vi säga att vi bara har ett år kvar" Och nu är vi snart där, nu är det snart januari igen, och då är det bara ett år kvar. Jag hoppas att jag nu under julen kan samla lite kraft så att jag orkar med hela våren också. Och när våren sen är avklarad, då är det bara en höst, och ett examensarbete kvar, sen är vi färdiga. Jag längtar!

RSS 2.0