Praktiken har börjat

Ja, då har praktiken dragit igång igen, tyvärr är det bara två veckor men man får väl vara glad för det man får. Har saknat alla barnen och personalen så det var jättekul och mysigt att träffa alla igen. Dagen har varit rolig och man har fått sig en del goa skratt. Jag har ju tystnadsplikt så får inte lov att avslöja något direkt. Men kan säga så pass mycket att jag är på en förskola som jag är enormt nöjd med och trivs jättebra på. Over and out.

Bloggar från föreläsningen

Hejsan! Jag sitter i skolan. Ja faktiskt på en föreläsning. Sitter i en hörsal med hela min klass, vi är väl 60-70 personer här inne kanske. Vi har föreläsning om kulturer och attityder. Vi har nyss börjat den här föreläsningen men än så länge har vi pratat lite om fördomar. Just nu pratar vi om olika faktorer som påverkar, till exempel gruppaspekter. Alltså om en grupp individer till exempel röker så kanske man själv börjar med rökning för att passa in i gruppen. Intressant föreläsning.

Sommarklänningar

Sitter inne på www.bubbleroom.se och tittar på klänningar. Har hittat flera fina. Titta här








Längtar till sommaren

Hejhej. Har inget speciellt att skriva. Har inläsningsdag idag och hade även igår. Inte mycket att berätta med andra ord. Dock längtar jag så himla mycket till sommaren. Vill ha värme, sol och bad. Delar därför med mig av en somrig bild.

                                   

Trött dag

Idag blir det bara ett litet kort inlägg. Har varit i skolan och haft två olika föreläsningar om hållbar utveckling och så. Sen hade vi studiegruppsträff och jobbade med en uppgift om jämställdhet. Efter skolan blev det en fika med söt Hanna :) nu ligger jag hemma och tar det lugnt i soffan. Är verkligen trött idag, kanske för att det är måndag, vad vet jag.

Människors sexuella identitet

Idag har det varit intressanta föreläsningar i skolan. Vi började dagen med att ha föreläsning om globalisering och religion, jag tycker faktiskt att det är intressant med religion. Kanske beror det på att vi hade bra lärare i det på gymnasiet, jag vet faktiskt inte. Oavsett var det intressant att lyssna så det inte blir den där malande känslan så man bara vill sova. Sedan var det dags för föreläsning om sexuell identitet. Gissa om den var intressant, ja absolut. Den handlade om olika sexuella läggningar och hur mycket många människor blir kränkta på grund av att de till exempel är homosexuell. Många blir kränkta både fysiskt och psykiskt. Det är så fruktansvärt så det är inte sant. Lika väl som att en tjej och en kille visar sin kärlek öppet så ska ju även till exempel en kille och kille visa sin kärlek. Vi blir väl kära i personer, inte i kön. Jag skulle kunna skriva jättemycket om det ämnet men ska inte tråka ut er. Oavsett var det en mycket intressant föreläsning. Efteråt hade vi studiegrupp där vi gjorde en uppgift angående just sexuell identitet.

Eftermiddagen tillbringade med två mycket goa människor. Det var mina kompisar Johanna och Angelica. Vi fikade och jag fyndade en fin kjol som jag tror att jag ska ha imorgon när vi är några som ska gå ut. Kvällen tillbringas med min mamma och min syster och vi har ätit tacos och tittar lite på Lets dance. 

 


Den digitala klyftan och andra föreläsningar

Idag började dagen med att vi hade en föreläsning som hette Den digitala klyftan. Den handla helt enkelt om vad namnet anger, internet och sådant och hur de har de med mobiler och liknande i andra länder och sådär. Den föreläsningen var faktiskt intressant och det var roligt att lyssna på vad han hade att säga. Sedan hade vi lite rast och efter rasten hade vi en föreläsning och jämställdhet och kön. Den tyckte jag inte om lika mycket för det blev lite mycket malande och tillslut orkade man inte lyssna. En del andra i klassen tyckte dock att den var intressant. Lunchdags! Och den var det dags för information inför projektarbetet vi ska göra lite längre fram. Kommer komma med mer information om det lite senare. Gick sedan till tåget och när jag kom till Kungsbacka så träffade jag goa Johanna och vi tog oss en fika och hade jättetrevligt. Ser fram emot nästa gång vi ska ses.

Har föresten kommit på att jag skriver nog alldeles för tråkigt, eller så känner jag iallafall. Har någon något tips för hur jag skulle kunna göra det roligare för er att läsa?

Tisdagens barnkonvention och dagens föreläsning om klass

Igår hade vi först en föreläsning om barnkonventionen i 1,5 timme. Jag antar att alla vet vad det är men om det är något som inte vet vad det är så en konvention om barns rättigheter. Alla länder i världen har skrivit på och har barnkonventionen som lag, förutom två länder. Efter föreläsningen skulle vi ha workshop för barnkonventionen och det gick till så att vi fick olika frågor som vi skulle diskutera i våra studiegrupper och sedan skulle vi ses i halvklass och redogöra för vad vi hade diskuterat. Efter det träffades vi en stund i studiegruppen. När skolan var slut stack jag tilm simhallen med Hanna och Victoria. Simmade en stund men kände att jag inte simmade tillräckligt. Men det får tas igen en annan dag.

Idag har vi haft en lång föreläsning. Den var mellan nio och tolv. Den handlade om klass och var faktiskt rätt intressant. Först föreläste läraren och sen såg vi en dokumentär som jag tyckte var intressant att se. Den handlar om olika klasser och ställen i Göteborg. Sen helt plötsligt mitt i föreläsningen kom de in två killar och vi fatta ingenting. Det visade sig att de ville ta kort på oss till kurskatalogen. Så massor med kort tog de, får väl se hur de blev sen när katalogen kommer ut. Skulle gissa på att det blir någon gång i vår. När föreläsningen var slut åt vi lunch lite snabbt och sen träffades vi i studiegruppen och gjorde en uppgift som vi hade om globalisering. Sen var skoldagen slut och det var mot tåget jag styrde mina steg.

Kursintroduktion och föreläsningar

Idag började vi den nya kursen (Demokratin villkor).Vi hade kursintroduktion och just nu känns allt alldeles jätterörigt. Det är jättemyclet uppgifter som ska göras och det verkar komplicerat. Jag blev inte alls mer klok av introduktionen men jag känner att jag tar en dag i taget. Imorgon ska vi ha studiegrupp så då kanske vi kan klura ut lite tillsammans. Efter introduktionen hade vi en föreläsning om demokrati och sen blev de lunch, då var jag jättehungrig. Efter lunchen var det dags för en till föreläsningen, men den handlade om globalisering. Sen fick vi skynda oss till tåget och hann precis med. Var jättetrött efter en lång skoldag så det var skönt att komma hem. Mycket mer har inte att säga. Klart slut.

Gårdagens skola och dagens biobesök

Ja då har skolan dragit igång igen och vi avslutade en kurs igår. Åkte till skolan med åttatåget och vi började klockan nio. Då hade vi opponering på varandras didaktiska. Det var väl intressant men det blev lite långsamt i längden. Jag blev iallafall godkänd på min didaktiska så det var skönt, nu slipper man tänka på den. Så nu har vi avslutat den här kursen på 22,5 hp (högskolepoäng) och på måndag är det dags för en ny kurs. Den heter Demokratins villkor. Vi får väl se hur den blir. Det sägs att den är intressant.

Idag har vi återigen varit på bio, vi brukar sällan gå på bio men nu har det blivit mycket den senaste tiden. Var där med mamma och min syster. Vi var och såg Änglagård. Den var bra men det var lite svårt att hänga med eftersom jag inte sett de två första filmerna.

Scraapbooking

Som jag skrev igår, eller i natt snarare så har jag inte så mycket att skriva om eftersom jag bara går hemma på dagarna och inte gör speciellt mycket. Men idag har jag ägnat tid åt min scraapbookingalbum iallafall. Ska se om jag får upp en bild på det. Har haft lite problem med bilder här på bloggen.




Yeey, det funkade med bilden =)

Slarver är nog ordet

Nu har jag slarvat igen, jag vet, jag har inte skrivit. Men det beror mest på att jag inte har något att skriva om. Skolan börjar inte fören på fredag vilket innebär att jag mest går hemma på dagarna och försöker fördriva tiden. Alltså inget att skriva om. Tänkte skriva ett litet snabbt inlägg nu innan jag sover bara för då har jag iallafall uppdaterat lite. Var på bio med mamma idag. Vi såg Svinalängorna. Bra film. Tung och hemsk, javisst, men bra skådisar och bra gjord. Vill inte skriva för mycket om filmen för det finns väl fler som vill se den själva. Men jag rekommenderar att se den. Mycket mer har jag inte att tillägga. Dags att sova. Godnatt

Gårdagens biobesök och dagens åktur

Hej igen. Fick aldrig skrivit igår, jag hann faktiskt inte för kom hem så sent. Under dagen hände inte så mycket förutom att vi var och handlade. Sen bestämde vi att vi skulle gå på bio och valde att gå på den nya filmen The tourist med Johnny Depp och Angelina Jolie. Ska inte säga för mycke för er som vill se den själva. Men jag måste säga att jag blev besviken på filmen. Jag trodde att den skulle vara riktigt bra men nej då, den var helt klart överskattad. Sedan gick vi och tog en cider, eller ja, jag drack cider och mamma och pappa tog sig en öl.

Dagen idag har varit helt okej, har ju varit sol så vi bestämde oss för att gå på promenad. Så på med massa kläder så gav vi oss iväg. När vi till slut kom hem igen så hade vi varit ute och gått en timme, då känns det bra eftersom det är riktigt nyttigt att promenera. Sedan blev det en biltur till Tjörn en snabbis innan det var dags att vända och åka hem igen för syrran skulle ha bilen. På vägen upp till Tjörn så fick jag pluggat en del och skrivit på min didaktiska. Är nästan färdig nu så jätteskönt. Nej, nu ska jag se på Lets dance :) Tittar ni också på det?

Snöig promenad och skrivande

Ja nu har det blivit kväll och jag har lagt ner pluggandet för idag, är inte klar men anser att jag har varit duktig idag, och tar därför hela kvällen ledigt från skrivande. Tidigare idag tog jag paus i skrivande och tog på mig ordentligt med kläder och så tog jag och mamma oss en riktigt snöig promenad. Vi gick på längst golfbanan här hemma som verkligen inte var plogad så massvis med snö var det att gå i. Jobbigt men bra träning. Kanske kommer man ha träningvärk imorgon, vem vet. Har man det så vet man ju att man har gjort något vettigt.

Var skönt att komma ut även om det blåste och snöade en del. När vi sedan kom hem så värmde vi oss lite glögg och jag fortsatte mitt skrivande. Det gick faktiskt riktigt bra att skriva när man hade fått lite motion och lite frisk luft. Det där med promenader är underskattat. Jag gillar promenader så länge jag slipper gå ensam. Som sagt är jag inte färdig med skrivandet men fick skrivet en hel del efter promenaden faktiskt. Då släppte det där skrivstoppet så fick ner en del på pappret. Härligt kändes de och nu ska jag ha en slö kväll. Fortsätter skriva imorgon.

När man inte får ner det på pappret

Jag sitter här och försöker skriva på mitt didaktiska ställningstagande. Den ska som sagt vara på 4000 ord och dit har jag en del kvar till. Men det löser väl sig i slutändan. Problemet är att jag vet vad jag vill skriva men jag får inte ner det på pappret. Och när jag väl lyckas skriva så tycker jag bara att jag upprepar mig och att det inte blir alls bra. Jag vet inte hur jag ska bära mig åt för att få ner allt bra i texten, det som jag faktiskt har inne i huvudet men inte får ner. Men det fungerar ju inte så, jag kan ju inte direkt säga till min lärare att jag vet vad jag vill ha med men att jag inte lyckas skriva ner det. Det låter ju bara så konstigt. Nej, jag måste lyckas få ner det på mitt papper. Nu har jag fem dagar till på mig att få ner alla orden. Någon som har bra tips på hur jag ska göra?

Fika på schemat

Idag har jag varit inne i stan, åkte in vid halv tolv och träffade Hanna och Filip. Vi gick och fikade, vilket var väldigt mysigt. Var roligt att träffa dem igen eftersom jag inte har träffat dem sen innan jul då jag ju åkte på semester. Har ju inte berättat om min semester men det ska jag ju givetvis göra. Oavsett så fikade vi och sedan gick vi runt och tittade lite i affärer. Inte mycket att berätta om det direkt, men roligt var det iallafall :) Inlägg om semestern kommer lite senare :)

Skrivstopp

Har inte sådär jättemycket att skriva om idag, händer egentligen inte mycket men lovade ju att försöka vara aktiv så det blir ett litet kort inlägg. Idag är det ju årets tredje dag och jag har spenderat tid på skolarbete idag. Uppgiften är att skriva ett didaktiskt ställningstagande om hur man vill arbeta i en förskoleklass på 4000 ord. Det är cirka åtta sidor. Efter att nu har skrivit en del har det tagit stopp. Har helt enkelt skrivstopp. Bättre då att avsluta för dagen, eller åtminstone ta en paus i skrivandet. Ingen idé att tvinga fram text när man har tid på sig. Vad gör ni idag?

2011. Nytt år, ny bloggdesign och en nystart för mig

Då har år 2010 gått över till år 2011. Alltså nytt år och en omstart för både mig och min blogg. Ska verkligen försöka vara duktig på att skriva och att hålla min blogg aktiv. Först vill jag ge Filip ett stort Tack för att han har hjälpt mig att bygga om min blogg. Nu kan jag verkligen börja om. Jag ska fortsätta skriva om min skolgång givetvis eftersom det är en av mina huvudmeningar med bloggen. Men det är en omstart för mig.

RSS 2.0