Nu är jag hemma

Nu har jag äntligen kommit hem. Jag började halv 9 imorse så vi tog 8 tåget härfirån. Kom till skolan sådär lagom några minuter innan vi började. Vi har haft tre olika lektioner idag. Samma lärare, samma sal och ingen ventilation. Jag fick huvudvärk. Vid klockan 12 var det dags för lunch. Eftersom jag inte hade fått tagit med mig lunch hemifrån så köpte jag en stor baguette med ost, skinka och lite grönsaker på.Gott var det. Sedan gick jag och Johanna ut en stund eftersom det var så himla dålig luft i klassrummet. Klockan ett började vi igen och skulle sluta halv tre, vi fick gå lite tidigare för att hinna med tåget. Så vi kämpar oss upp till tåget i ösregn. Tåget är försenat. Så det kom cirka 20 minuter sent på grund av ett signalfel. Väl tillbaka i Kungsbacka gick jag bort till biblioteket och lånade en bok som vi ska läsa i skolan. Svinalängorna. Sedan hämtade pappa mig och så åkte vi och hämtade mamma på hennes jobb. Nu är jag som sagt äntligen hemma. Ska sätta mig och plugga lite, sedan kommer min älskling hit =)

Godnatt

Nu tänkte jag gå och lägga mig. Är trött och jag ska gå upp klockan halv sju imorgon. Inte direkt lockande. Idag har jag pluggat massa timmar sedan jag kom hem. Jag har läst 60 sidor i Gruppykologi, 30 sidor i "Att fånga en lärares arbete" och läst lite annat inför föreläsningar imorgon. Jag tycker att jag har varit duktig. Imorgon måste jag också plugga lite när jag kommer hem, dock inte lika länge som idag, för imorgon kommer min älskling till mig. Han ska vara här hos mig i helgen. Myspys tycker jag då :) Måste även plugga lite på lördag och söndag med, så att jag verkligen hinner med allt. Men men, antar att det bara är att vänja sig. Misstänker att det kommer bli väldigt mycket pluggande de närmaste åren. Godnatt på er =)

Gruppsykologi

Jag ligger här på min säng och läser gruppsykologi. Intressant, jobbigt och förvirrat på samma gång. Har läst en del om grupper, fast egentligen hade jag inte behövt läsa just det eftersom jag redan har läst om det på gymnasiet. Det handlade om saker såsom "Vad är en grupp?", primärgrupp, sekundärgrupp, informella grupper, formella grupper och så vidare. Intressant men som sagt så visste jag det ju redan. Sedan har jag läst lite om Freud och om hans "jaget" och "överjaget", även det är känt för mig sedan innan. Om man tänker på det här med grupper, så är det kanske lite intressant. För jag menar, en grupp består ju alltid av flera (minst tre stycken) som har gemensamt mål och sådant. Men sedan finns de ju faktiskt flera olika grupper. Det kan ju vara en klass (som är en formell grupp) men det kan också vara ens kompisgäng. Okej, jag vet inte riktigt var jag vill komma med detta, men det är ju ändå värt att tänkas på. Eller?

(Texten råkade bli kursiv, de gick inte att ändra tillbaka konstigt nog)

"Lång" skoldag

Idag har jag varit i skolan väldigt lite, 1,5 timme. Sen tog det lika lång tid innan jag var hemma xD Detär ju lite illa förståss. Vi gick igenom hur man skulle använda våran dataprogram eller vad man ska säga, och så gick vi igenom hur man ska skriva uppgifter. Sen åkte vi hem igen. Nu hade jag tänkt att plugga. Måste läsa grupppsykologi och i boken "Att fånga en lärares arbete". Mycket att göra som sagt. Imorgon börjar jag klockan halv 9 och slutar halv 3. Så när jag har kommit hem igen så ska jag uppdatera bloggen om min dag. Någon som har frågor eller önskemål om vad jag ska berätta om? Kommentera gärna ^^

Har överlevt andra dagen med xD

Idag har det varit en väldigt lång dag. Vi började klockan 09.00 imorse. Precis som igår. Då hade vi kursintroduktion för våran första kurs. KLS. Kunskap, Lärande och socialistion. Gå gick vi igenom våran kurshandbok och läraren berättade om kursen och sådant. Sedan fick vi sätta oss i våra studiegrupper och prata om handboken. När vi hade gått igenom det och kollat vad vi hade för uppgifter så gick vi ner och värmde våran mat och åt lunch. Sen hade vi massa tid att fördriva. Klockan tre skulle vi börja igen. Så vi kopierade vi lite papper och så gick jag och en tjej och åt glass, det var gott =) Sedan klockan tre träffades alla i studiegruppen igen med våran handledare. Så hade vi lite presentationer och sådant och pratade om lite allt möjligt. När klockan var strax innan halv 5 slutade vi. Då gick vi till tåget och åkte hem. Jag är sjukt trött. Skulle kunna somna nu direkt och sova tills nästa vecka eller något sådant. Imorgon har jag inläsning och slipper åka ner till skolan. Skönt.

Min första dag på högskolan

Idag börjar jag på högskolan. Campus Varberg. Nu börjar mina 3,5 år mot att bli förskollärare. Det var trevligt folk. Mycket trappor och mycket information.  Om någon trodde att vi skulle få en mjukstart, tänk om. Vi har redan fått häften med massa text som vi ska ha läst tills imorgon. Och det mesta i texten handlar om vilka mål vi ska nå och massa sånt. Sömnmedel enligt mig. Just idag känner jag att det känns oändligt långt kvar tills jag är klar och att jag inte vet hur jag ska orka riktigt. Allt verkar så komplicerat. Men vi får hoppas att det blir bra och kul. Det känns nog bara segt just nu tror jag. Föresten så ska vi ha nollning nästa vecka. Kul. Så får man lära känna alla studenterna och inte bara de som är i ens studiegrupp.

6 årskalas =)

Idag är det tråkigt väder ute, som vanligt. Men det regnar iallafall inte, åtminstone inte just nu. Ska snart gå över till grannen. Vi ska gå på 6årskalas där. Hoppas han blir glad för sin present, men det tror jag nog. Annars händer det väl inte så mycket idag. Ska bara ta det lugnt. Imorgon ska jag ha körlektion och sen ska jag och mamma fixa buss/tågkort till mig eftersom jag måste ha det när jag börjar skolan den 24 augusti. Pendla fram och tillbaka till Varberg i 3,5 år. Men jag tror att det kommer bli kul, kanske inte att åka fram och tillbaka, men utbildningen menar jag alltså.  

Åka till älsklingen <3

Har egentligen inte så mycket att skriva just nu, sitter mest och väntar på att tiden ska gå. Ska snart gå till bussen och åka till min älskling <3 men nu måste jag gå. Ha det bra :)

Nyklippt

Ville bara göra ett kort inlägg om att jag har varit hos frisören för en stund sen. Hon toppade bara håret lite så att man fick bort de slitna. Skönt de.

Hemma igen

Ja, nu är jag återigen tillbaka i Sverige. Hade gärna stannat kvar i Alanya. Man blir ju bara så trött och deprimerad av den "svenska sommaren" vilket bara innebär massa regn, kallt och så. Verkligen tummen ner för Sverige. Hur skönt hade det inte varit att bo i något varmt land där det sällan regnar och är någorlunda varmt året runt. Att få slippa allt regn och kyla. Blä för både regn och minusgrader. Oavsett så var det mycket trevligt att komma tillbaka till Turkiet. Var ju där förra sommaren också. Kul att träffa folk igen och att få vara i värmen och sola och bada. Vi hade inte sagt något till de vi känner där att vi skulle komma så de var lite förvånade när de fick syn på oss :) Jag har badat jättemycket, det var ca 30 grader i havet. Helt underbart. Vi hade som mest 47-48 grader i skuggan. Det var hett, men vem klagar?! Jag tycker om när det är varmt. Har väl fått lite färg iallafall så att man slipper känna sig blek.


RSS 2.0